Την τρίτη 7 Ιουλίου συνεδρίασε στο γραφείο του Συνδέσμου το ΔΣ. Παραβρέθηκαν 8 από τα 9 μέλη (Ο Ιωάννης Ν. Βέργος, βρισκόταν στην επαρχία).
Πριν αρχίσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ο Ταμίας Ι. Χρονόπουλος ζήτησε από κάθε μέλος του ΔΣ 85 ευρώ, για να πληρωθεί το κόστος (765 €) του 173ου φύλλου της εφημερίδας Αρτοζήνος, σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της προηγούμενης συνεδρίασης. Το κόστος αυτού του φύλλου ήταν αυξημένο λόγω της αποστολής και των επιστολών.
.
Τα σπουδαιότερα θέματα που απασχόλησαν το ΔΣ ήσαν:
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου φωτογράφησε τα μέλη του ΔΣ σε ανάμνηση της συνεδρίασης. Είναι και αυτό στις ...υποχρεώσεις του. (Από αριστερά: Ι. Χρονόπουλος, Ι. Βέργος, Ν. Τρουπής, Κ. Δάρας, Γ. Βέργος, Η. Χειμώνας και Χ. Μαραγκός). |
1) Πρόοδος των εργασιών στο Πολιτιστικό Κέντρο. Λόγω οικονομικών δυσχερειών τα έργα έχουν σταματήσει προσωρινά, μέχρι να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα και να τακτοποιηθούν οι οικονομικές οφειλές, που ανέρχονται περίπου σε δύο χιλιάδες ευρώ. Όπως έχει γραφτεί στην εφημερίδα του Συνδέσμου και στην ιστοσελίδα servou.gr, στο τελευταίο φύλλο του ΑΡΤΟΖΗΝΟΥ υπήρχε επιστολή (στους πατριώτες που πάνω από 18 μήνες δεν είχαν ανταποκριθεί στις οικονομικές τους υποχρεώσεις), με την παράκληση για οικονομική βοήθεια. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να ανταποκριθούν όλοι. Συζητήθηκε ακόμη και η δυνατότητα επίσκεψης (από επιτροπή του ΔΣ) σε πατριώτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα και δεν θα στερηθούν, αν προσφέρουν κάτι και για το Σύνδεσμο.
Προτεραιότητα στην συνέχιση των εργασιών στο Κέντρο έχει η ολοκλήρωση της ηλεκτρικής εγκατάστασης από τον αγαπητό πατριώτη Θανάση Σχίζα, ο οποίος περιμένει τα υλικά που μας έχει παραγγείλει, για να συνεχίσει την εργασία του.
2) Το μέλος του ΔΣ Ν. Τρουπής ενημέρωσε επίσης το ΔΣ πως επισκέφθηκε όλους σχεδόν τους πολιτικούς και πολιτευτές της Αρκαδίας για οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου, εισέπραξε όμως ...μόνο υποσχέσεις.
3) Ο πρόεδρος Θ. Τρουπής ενημέρωσε το ΔΣ πως μαζί με το μέλος του ΔΣ Γ. Βέργο πήγαν στο Γουδή, που βρίσκεται η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μαζί με το φορτηγό που κάνει μεταφορές στο χωριό και φόρτωσαν κάποια έπιπλα για το Πολιτιστικό Κέντρο, με πρωτοβουλία του πατριώτη καθηγητή της Ιατρικής Γ. Θ. Τρουπή (λεπτομέρειες σε ξεχωριστό άρθρο).
4) Η καταγραφή των στοιχείων των πατριωτών με σκοπό διορθώσεις και συμπληρώσεις στη ατζέντα απασχόλησε το Συμβούλιο και συζητήθηκε το ενδεχόμενο καταγραφής των στοιχείων σε μορφή "γενεαλογικού δένδρου". Αυτό ασφαλώς είναι προτιμότερο, απαιτεί όμως πολλαπλάσια δουλιά.