Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, στο γραφείο του Συνδέσμου, έγινε συνεδρίαση των μελών του ΔΣ. Παρόντα ήσαν 7 από τα 9 μέλη: οι  κ.κ. Μπόρας Ι. πρόεδρος, Μαραγκός  Χ. γραμματέας, Βέργος Ι. του Στ. ταμίας και τα μέλη Βέργος Γ. Τρουπής Θ. Δάρας Κ. και Σχίζας Κ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν  ήσαν:

.

1)     Η εξέλιξη των έργων Σέρβου-Αράπηδες.

 Όλα τα μέλη εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για την πορεία των έργων και εξέφρασαν την ευχή να ασφαλτοστρωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο τμήμα του δρόμου.

2)     Το θέμα κατασκευής πέτρινης βρύσης στη «Ράχη».

Servou plateia-3

 

Όπως γράφτηκε και στην εφημερίδα, το ΔΣ του Δήμου Γορτυνίας ψήφισε ομόφωνα το σχετικό αίτημα του Συνδέσμου, παρουσία και του προέδρου Ι. Ρουσιά. Στη συνέχεια θα καθαρογραφτεί η απόφαση, θα αναρτηθεί στη «Διαύγεια» και μαζί με τα απαραίτητα σχέδια θα σταλεί στην Αρχιτεκτονική Επιτροπή στην Τρίπολη για έγκριση.

Σχετικά με τη θέση της βρύσης και τα επτά παρόντα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου συμφώνησαν να γίνει η βρύση στη θέση που είναι το σημερινό πέτρινο παγκάκι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία υψιλής ευκρίνειας, που ζητήσαμε να μας βγάλει η Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή (θα αντικαταστήσει μέρος αυτού περίπου 70 εκατοστών) και με κατεύθυνση ώστε η μία κορύτα να βλέπει στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου και η άλλη προς τη μικρή καμπάνα της εκκλησίας.

Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

3)     Πανηγύρι τον Αύγουστο στο χωριό;

Παρόλο που είναι ακόμη νωρίς έγινε μια προκαταρκτική συζήτηση και διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις αν μπορεί να γίνει πανηγύρι, με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα και τις περιορισμένες δυνατότητες (οικονομικές και παροχής προσωπικών υπηρεσιών) που έχει ο Σύνδεσμος. Αν και είναι όλα δύσκολα κάτι πρέπει να γίνει.  Ένα ενδεχόμενο είναι να γίνει την ημέρα της Παναγίας (Δευτέρα) η την επομένη, χορός στη «Ράχη» με τραγούδια από επαγγελματίαDG (είναι πολύ ποιο οικονομικός από τη ζωντανή μουσική), όπως έγινε στο χορό του Συνδέσμου και ήταν εξαιρετικός. Καρέκλες και τραπέζια μπορούν να χρησιμοποιηθούν του Πολ. Κέντρου, και επί πλέον να φέρει κανείς από το σπίτι του ή να διαθέσουν και τα καταστήματα. Φαγητά και ποτά θα  μπορούσε κανείς να φέρει από το σπίτι του, να πάρει από τα μαγαζιά μόνος του ή και να ζητήσει από τα μαγαζιά να τον σερβίρουν. Όλα αυτά είναι σκέψεις και  κάπως πολύπλοκα. Όμως, από το να μη γίνει τίποτα, ας γίνει μία προσπάθεια κατά τρόπο που να μην μπει «μέσα» ο Σύνδεσμος (αν π.χ. βρέχει τι θα γίνει;) και να διαμοιραστούν κάπως ο κίνδυνος και οι ευθύνες.

Εν πάση περιπτώσει, το θέμα θα ξανασυζητηθεί αρκετές φορές, θα γίνει συνεργασία και με το Δήμο, που κάθε χρόνο οργανώνει εκδηλώσεις τον Αύγουστο στο χωριό και εμείς θα προσπαθήσουμε, με τις λίγες μας δυνάμεις, να κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο.

4) Βιβλιοθήκη στο Πολιτιστικό.

Αποφασίστηκε να κατασκευασθεί έπιπλο-βιβλιοθήκη στο Πολιτιστικό Κέντρο για τα βιβλία που είναι σκόρπια, όπως είχε συζητηθεί το περασμένο καλοκαίρι στο χωριό. Επίσης να φτιαχτούν ντουλαπόφυλλα στην βιβλιοθήκη που είναι τα βιβλία δωρεάς των κληρονόμων του αείμνηστου λογοτέχνη Θ. Κ. Τρουπή. Την όλη φροντίδα προμήθειας υλικών και συναρμολόγησης ανέλαβε το μέλος του ΔΣ κ. Γεώργιος Βέργος.

5) Επανατοποθέτηση φωτογραφιών προέδρων.

Φτιάξαμε τις 2 φωτογραφίες των παλαιών προέδρων του Συνδέσμου Ιωάννου Δημόπουλου και Μαρίνη Γκούτη, που το περασμένο καλοκαίρι εξαφανίσθηκαν από το Πολιτιστικό Κέντρο. Με πρώτη ευκαιρία θα μεταφερθούν στο χωριό.

Για το ΔΣ, ο γραμματέας Χ. Ι. Μαραγκός


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )