Η πατριώτισσα Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου, κόρη του Χαράλαμπου (Μπάμπη) Ι. Στρίκου, κυκλοφόρησε την περασμένη χρονιά το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «καληνύχτα Όβελ».

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο για μικρά παιδιά, γραμμένο από έναν συγγραφέα με ιδιαίτερες ευαισθησίες στην ανατροφή των παιδιών και τις ψυχικές τους ανάγκες και εικονογραφημένο από τη Χρύσα Σπυρίδωνος.  Στο σύντομο βιογραφικό της Παναγιώτας που υπάρχει στο βιβλίο, η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως «εμψυχώτρια παιδικών ομάδων». Πράγματι όταν διαβάσει κανείς το βιβλίο διαπιστώνει πως η συγγραφέας προσπαθεί με παραμυθένιο τρόπο και εξαιρετική δεξιοτεχνία, να ενδυναμώσει την ψυχική υγεία των παιδιών.

Η Παναγιώτα είναι παιδαγωγός και εργάζεται σε μεγάλο εκπαιδευτήριο της πρωτεύουσας.

Συγχαίρουμε την πατριώτισσα για το βιβλίο της, ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο  και  σύντομα ελπίζουμε και σε τρίτο βιβλίο.

Η λέξη Όβελ στα πορτογαλικά σημαίνει πρόβατο. Είναι επίσης αναγραμματισμός της λέξης Love. Στις εικόνες φαίνονται τα 2 εξώφυλλα του βιβλίου.

 «Κάθε που νύχτωνε, από τότε που ήταν πιο μικρή η Μιράντα,

μετρούσε προβατάκια για να κοιμηθεί.

Μαλλιαρά, άσπρα, τροφαντά προβατάκια

που περνούσαν από μπροστά της

ένα ένα στη σειρά, σαν να κάνουν παρέλαση.

1, 2, 3… Μετρώντας δυνατά…

21, 22, 23… η φωνή της χαμήλωνε

25, 26… μετρούσε από μέσα της,

και στο 30 τα μάτια είχαν κιόλας κλείσει....»

.

StrikouPan1  StrikouPan2 

 

.

(ΧΙΜ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.