.

MnimiHliaXeimonaΕκδήλωση τιμής και μνήμης έγινε για τον συμπατριώτη μας Ηλία Θ. Χειμώνα, στις 9.6.2018, στο πανέμορφο γραφικό χωριό καταγωγής του, Αράπηδες Ηραίας, στην Ορεινή Γορτυνία Αρκαδίας, στις όχθες του φαραγγιού της Γκούρας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε, επί τη ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), από τον Σύνδεσμο Σερβαίων Αρκαδίας, σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Όμιλο "Γκούρα" Ηραίας Αρκαδίας.

Πολλοί πατριώτες παραβρέθηκαν αποζητώντας τη χαρά να απολαύσουν την καλή παρέα, το καλό φαγητό, στα αγαπημένα μέρη, σε μια όμορφη περίοδο, στην αρχή του καλοκαιριού, μέσα στη γαλήνια και ειρηνική πλάση.

Η πανέμορφη φύση του τόπου μας ανοίγει πάντα την αγκαλιά της και μας υποδέχεται μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον, για να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές ευτυχίας και να μας υπενθυμίσει ότι πρέπει να το προστατεύουμε από την καταστροφή και την ερήμωση, γιατί αυτό το περιβάλλον είναι σύμφυτο με τη χαρά, την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας.

 

Ο Σύνδεσμος Σερβαίων εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τον αντιπρόεδρο, Ιωάννη Ν. Βέργο και από το μέλος του ΔΣ κ. Κώστα Τερζή. Ο Ιωάννης Ν. Βέργος επέδωσε τιμητική πλακέτα του Δ.Σ. στον ιατρό Θοδωρή Χειμώνα για τον πατέρα του, αείμνηστο Ηλία Χειμώνα, επί πολλά έτη πρόεδρο του Συνδέσμου Σερβαίων, για την πολύτιμη συμβολή του στα κοινά του τόπου μας και την κοινωνική του προσφορά.

 

.

 

Βίντεο: Στο χωριό Αράπηδες.

.                                                                    .                                                                      .

Βίντεο: Ομιλία του Ι. Ν. Βέργου, Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Σερβαίων.

 

ΜΝΗΜΗ Η.Χ. Α

Ο γιός του Ηλία, Θοδωρής, παραλαμβάνει την πλακέτα από τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Σερβαίων, Ι. Ν. Βέργο (αριστερά), και το μέλος του Δ.Σ. κ. Κ. Τερζή (δεξιά).

 

ΜΝΗΜΗ Η.Χ. Β

Ο Γιάννης Καλογεράς (δάσκαλος από την Αετοράχη) μιλάει για τον παιδικό του φίλο και κουμπάρο, αείμνηστο Ηλία. Δίπλα του στο τραπέζι, η Ελένη Θανοπούλου (από Κοκκινοράχη), και ο Αναστάσιος Κουμουτσάρης (από Λυκούρεση).

 

ΜΝΗΜΗ Η.Χ. Γ

Η πρώην πρόεδρος του Ομίλου «Γκούρα» και νυν αντιπρόεδρος, Ελένη Θανοπούλου, αναφέρεται στο έργο και την προσωπικότητα του Η. Χειμώνα. Όρθια δίπλα της, η γραμματέας του Ομίλου, Νούλη Μητροπούλου-Λιακοπούλου. 

 

ΜΝΗΜΗ Η.Χ. Δ

Ο Θοδωρής Χειμώνας ευχαριστεί τους οργανωτές της εκδήλωσης για τα τόσα καλά λόγια που είπαν στη μνήμη του αξέχαστου πατέρα του. 

 

ΠΛΑΚΕΤΑ ΗΛ. ΧΕΙΜΩΝΑ

 

Video: Youtube, ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Published on Jun 12, 2018

 

Aνακοίνωση του Ομίλου "Γκούρα", για την εκδήλωση στη μνήμη Η.Θ.Χειμώνα.

 

Ε. Κ. Μπόρα


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )