Την Παρασκευή το απόγευμα 4 Μαρτίου 2016, έγινε συνεδρίαση των μελών  του ΔΣ του Συνδέσμου μας.

Το κύριο θέμα που απασχόλησε τα μέλη ήταν η καλύτερη δυνατή οργάνωση του χορού, που έχει προγραμματίσει ο Σύνδεσμος, για την Κυριακή το μεσημέρι της 20ης Μαρτίου τρέχοντος έτους.  Από όσα συζητήθηκαν μπορούν  να αναφερθούν τα εξής για το θέμα αυτό.

Πριν από όλα να υπενθυμίσουμε στους επισκέπτες της ιστοσελίδας, πως  μπορούν να προσέρχονται στην εκδήλωση από τις 12 το μεσημέρι στο κέντρο Καντάρι, που είναι στην πλατεία της Πετρούπολης. Οι προσκλήσεις θα δοθούν εκεί. Το κόστος κάθε πρόσκλησης για ένα άτομο είναι 15 ευρώ (μαζί με ποτό), όσα συνήθως πληρώνει κάποιος να φάει  σε μια συνηθισμένη ταβέρνα (θα υπάρχει και νηστίσιμο φαγητό).  Μάλιστα για τα παιδιά μέχρι 10 ετών το κόστος θα είναι μόνο 5 ευρώ (ευκαιρία να φέρετε όλα τα παιδιά σας).

 Προσπαθήσαμε δηλαδή να οργανώσουμε μία οικονομική εκδήλωση για να έρθουν όσο γίνεται περισσότεροι πατριώτες.  Θερμή παράκληση λοιπόν στους  πατριώτες να έρθουν στο χορό, τόσο για να περάσουν ευχάριστα κάποιες ώρες, όσο και  για να στηρίξουν το Σύνδεσμο που είναι γνωστό πως βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη καμπή της μακράς του πορείας . Είναι σε όλους γνωστό πως η σημερινή διοίκηση  δεν έχει προέλθει από εκλογές και πως τον ερχόμενο Αύγουστο θα παραδώσει την εντολή που έχει λάβει από τη Γ/Σ, με πολύ πιθανό  το ενδεχόμενο διάλυσης του Συνδέσμου. Η ευθύνη για το  τι ακριβώς θα ακολουθήσει την Γεν. Συνέλευση τον ερχόμενο Αύγουστο στο χωριό ανήκει σε όλους.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε το στάδιο που βρίσκεται η διαδικασία για την κατασκευή της πέτρινης βρύσης, μπροστά από την είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου στο χωριό. Ενημερώθηκαν τα μέλη πως η πατριώτισσα μηχανικός Γεωργία Γ. Βέργου επισκέφθηκε το χωριό και σε συνεργασία με αρχιτέκτονα  έφτιαξε το σχέδιο με βάση την πέτρινη βρύση στη Βυτίνα, όπως της είχε ζητηθεί.  Το σχέδιο αυτό θα σταλεί ηλεκτρονικά στο Δήμο Γορτυνίας για ενημέρωση και έγκριση  και παράλληλα θα ενημερωθεί ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ι. Ρουσιάς, με τον οποίο έχει συζητηθεί το θέμα

Το τελευταίο θέμα που απασχόλησε το ΔΣ αφορούσε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου servou.gr  των 2 τόμων του βιβλίου του αείμνηστου Β. Δάρα που αναφέρονται στο χωριό και τις γενιές των Σερβαίων. Διαβάστηκε επιστολή της Μαρίας και Γεωργίας Β. Δάρα,  που παραχωρούν στο Σύνδεσμο αυτό το δικαίωμα. Με αφορμή αυτό το γεγονός εκφράστηκε η ευχή και άλλα βιβλία Σερβαίων συγγραφέων να καταστεί δυνατόν να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση σε οποιονδήποτε επιθυμεί να μάθει για τα εξαιρετικού ενδιαφέροντος πράγματα που αφορούν  το χωριό και τους πατριώτες.

Ο γραμματέας  Χ. Μαραγκός


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.