Το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 17:00 , ο Δήμος Γορτυνίας και το Τοπικό Συμβούλιο των Λαγκαδίων με τη συμμετοχή του Κέντρου Ελληνικού Χορού Τρίπολης , διοργανώνουν τη" 2η Αναβίωση των Δεληγιαννείων ", ως φόρο τιμής στο "Λαγκαδινό '21".
Φέτος τιμούμε τον Ιωάννη Παπαγιαννόπουλο Δεληγιάννη " Μοραγιάννη", τον πρώτο μεγάλο ευεργέτη των Λαγκαδίων , τον θεμελιωτή της οικογενειακής σημασίας των Δεληγιανναίων .
Τα Δεληγιάννεια καθιερώθηκαν το 1956 από τον ρηξικέλευτο Γυμνασιάρχη Παναγιώτη Πεφάνη με τη συμμετοχή τότε όλων των σχολείων, του Γυμνασίου με 300 μαθητές και των Α και Β Δημοτικών Σχολείων με 260 μαθητές ως προσκύνημα στην ιστορική οικία των Δεληγιανναίων , αποδίδοντας έτσι τον οφειλούμενο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους αγωνιστές της Εθνικής μας ελευθερίας .
Τιμούμε και φέτος το Λαγκαδινό 21' και καλούμε όλους σας να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις του Δήμου μας για την Επανάσταση του 1821 .
.
Πένυ Μπέτσα
Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Γορτυνίας
.
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και κείμενο
.
(ΧΙΜ)
 

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )