Η εφημερίδα «Γορτυνία» είναι η μόνη εφημερίδα που ασχολείται αποκλειστικά με το Δήμο μας.

Επειδή τη διαβάζω από την έκδοσή της (δεκαετία του 70, ως Λάδωνα), πάντα κάτι γράφει για το χωριό μας.

Κάποιες φορές αναδημοσίευσα στη δική μας εφημερίδα «Αρτοζήνος» και σπανιότερα στην ιστοσελίδα μας servou.gr,  ενδιαφέροντα σημειώματα,  για το χωριό και τους πατριώτες.

Αυτό σκέφτηκα να κάνω και με το 405ο φ/Ιουνίου 2022.

Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση είναι η φωτογραφία της πατριώτισσάς  μας ευρωβουλευτού Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, με τον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Μακρόν, ο οποίος στη νέα   του κυβέρνηση της ανέθεσε υπουργικό χαρτοφυλάκιο.

Έχουμε γράψει πάρα πολλά για τη Χρυσούλα και την ανέλιξή της  και ο Σύνδεσμος οργάνωσε ξεχωριστή εκδήλωση στο χωριό,  για  να την τιμήσει. Είμαστε όλοι υπερήφανοι γι΄αυτήν,  χαιρόμαστε που έφτασε τόσο ψηλά και της ευχόμαστε  κάθε ευτυχία και  κάθε άλλη επιτυχία.

ΖΑΧΑΡΟΠΟΛΟΥ 3 6 22

 .............................................................................................................................................................................................

Όπως σε κάθε φύλλο της «Γορτυνίας»,   έτσι και σε αυτό, ο πατριώτης Ν. Παπαγεωργίου γράφει για τον απελευθερωτή των Ελλήνων Θ. Κολοκοτρώνη, ένα μικρό απόσπασμα, αλλά με ξεχωριστό νόημα. 

Επίσης αναφέρεται στην κυκλοφορία του βιβλίου του Δημητσανίτη Β. Σκολαρίκου, που αφορά σε ιστορικά στοιχεία της περιοχής,  της δεκαετίας του 1940. Σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέρον και για  μας,  μιας και  γειτονεύουμε τόσο πολύ με τη Δημητσάνα.

ΠΑΠΑΓΕΩΡ. ΚΟΛΟΚ. 3 6 22

 Τέλος ο Νίκος αναφέρεται και σε ειδήσεις από το χωριό.  

Αναφέρει πως έγινε λειτουργία στην Ζ. Πηγή, τον ιστορικό αυτό Ναό και διατηρητέο μνημείο. 

Θα υπογραμμίσω και εγώ την τεράστια συμβολή του Κώστα Δάρα και της συζύγου του, του Γ. Τρουπή και της συζύγου του καθώς και της Μαρίας Βέργου, στο να καθαριστεί και προετοιμαστεί ο Ναός για τη λειτουργία.  

Και όχι μόνο αυτό.  Αυτοί οι άνθρωποι προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες στα εκκλησιαστικά πράγματα του χωριού μας.

Μπάβο τους.

ΠΑΠΑΓΕΩΡ. ΝΕΑ ΣΕΡΒΟΥ 3 6 22

 .....................................................................................................................................................................................................

Δύο ακόμη ειδήσεις  αφορούν σε δύο πατριώτες,  που ασχολούνται με τα «κοινά».

Ο πατριώτης Μαρίνος Ρουσιάς  συμμετείχε στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία  του ΣΥΡΙΖΑ, στο Νομό Αρκαδίας. 

Ο Μαρίνος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Αρκαδία.

Οι πατριώτες  τον ψήφισαν σε εκείνη  την εκλογή και τον τίμησαν δεόντως.

ΡΟΥΣΙΑΣ Μ. 3 6 22

 

Ο Δημήτρης Μπόρας (Πλημμύρας) είναι στο ΔΣ του Δήμου Γορτυνίας , εκλεγμένος με την παράταξη του δημάρχου κ Κούλη, και συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε στον πύργο Πλαπούτα, για θέματα Ηραίας.  

Και το Δημήτρη ψήφισαν οι πατριώτες δεόντως,  στις δημοτικές εκλογές.

 

 

ΜΠΟΡΑΣ Δ. 3 6 22

Χ. Ι. Μαραγκός


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.