Μετά την υπουργό εξωτερικών της Γαλλικής Δημοκρατίας και πρώην Ευρωβουλευτή κυρία Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, και τον κ. Βασίλη Γεωργίου Μαραγκό Πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αρμενία , άλλος ένας συγχωριανός μας έβαλε πλώρη για την Ευρώπη.

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣNEWςΕίναι ο Παναγιώτης Διονυσίου Δημόπουλος που πληροφορηθήκαμε ότι θα είναι υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο στις Ευρωεκλογές που έρχονται.

Ο Παναγιώτης είναι Καθηγητής Βοτανικής και Οικολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και πρώην αντιπρύτανης του ιδίου Πανεπιστημίου, θέση που επιβεβαιώνει ότι έχει Διοικητικές και Οργανωτικές δεξιότητες πέραν του επιστημονικού του κύρους ως καθηγητή

Σε τηλεοπτικές εκπομπές που τον είδαμε τελευταία, είναι πολύ επικοινωνιακός με ήρεμο και τεκμηριωμένο λόγο κατανοητό και στους απλούς πολίτες βαθύς γνώστης της επιστήμης που υπηρετεί για το περιβάλλον και όχι μόνο

Το σημαντικό έργο του στη χάραξη της πολιτικής που αντιστοιχεί στον επιστημονικό του τομέα, εκτιμήθηκε από την ηγεσία του κόμματος  ΠΑΣΟΚ με το οποίο θα κατέλθει στις εκλογές και το όνομά του αναμένεται να είναι μεταξύ εκείνων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις Ευρωεκλογές.

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964, είναι παιδί του Διονύση (Νιόνιου) Π. Δημόπουλου (εγγονός του Πανάγου Δημόπουλου Ταλδάρη) και της Ευγενίας Ασημακοπούλου (Από χωριό Πετράλωνα Ζαχάρως), είναι έγγαμος και πατέρας της Ευγενίας (Ιατρός ) και της Μαρίας- Άννας (Πτυχιούχου Παντείου Πανεπιστημίου)

 

 

 

  Θοδωρής Γ.Τρουπής

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.