Χθες, Δευτέρα 23-5-2022, έφυγε για πάντα από τη ζωή ο Τάκης του Νικόλα Βέργου (Μάρκου).

ΒΕΡΓΟΣ ΤΑΚΗΣΗ εξόδιος ακολουθία  θα γίνει τη Δευτέρα 30 Μαϊου και ώρα 4 μ.μ
στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ στο Ίλιον
.

Ο Τάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό. Το 1960 μετακόμισε στην Αθήνα και εγκαταστάθηκε στην περιοχή  «Μπουρνάζι», όπου διέμεναν  και πολλοί πατριώτες.

Παντρεύτηκε τη Σταθία Κ. Σχίζα (Κωστόπουλου) και απέκτησαν δύο παιδιά. Τον Νίκο (εργολάβο οικοδομών) και τη Ντίνα (συνταξιούχο τραπεζική υπάλληλο), που τους χάρισαν 4 εγγόνια. 

Ήταν το πρώτο παιδί του Νικόλα Βέργου  και της Ντίνας Παπανικολάου. Τα υπόλοιπα 4 παιδιά είναι η Ελένη (χήρα Τάκη Σχίζα), ο Θεόδωρος (παντρεμένος με την Κανέλλα Ι. Μαραγκού), ο Γιώργος (παντρεμένος με την  Κατερίνα Σχίζα) και η Σοφία (παντρεμένη με τον Νένη Κομιχείλη).

Ο Τάκης ήταν εργολάβος οικοδομών και ιδιαίτερα εργατικός άνθρωπος. Προόδευσε πάρα πολύ. Ως μεγαλύτερος αδερφός, που ήρθε πρώτος στην Αθήνα, φιλοξένησε και φρόντισε στο σπίτι του και τα υπόλοιπα αδέρφια του,  μέχρι  να τακτοποιηθούν και αυτά στα δικά τους σπίτια. Ιδιαίτερη βοήθεια παρείχε στις 2 αδερφές του (παράδοση στο χωριό μας, τα αγόρια στην οικογένεια να βοηθούν στην αποκατάσταση των κοριτσιών!).

Ήταν μέλος του Συνδέσμου μας και  πρόσφερε πάντα τη συνδρομή του, με το παραπάνω. Επισκεπτόταν συχνά το χωριό  και τα τελευταία χρόνια έφτιαξε και καινούριο σπίτι.

ΚΑΝΤΗΛΙ

Ήταν ευγενής, καλόκαρδος, κοινωνικός και ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό και στους ανθρώπους που τον γνώριζαν. Πάνω απ΄όλα,  ήταν πάντα χαμογελαστός και πάντα με διάθεση χιούμορ. 

 

Ο Σύνδεσμος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του Σταθία, τα παιδιά, τα εγγόνια του και τους λοιπούς συγγενείς.


Εικόνες από το χωριό