ΒΕΡΓΟΣ Θ.Σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες 10 ημέρες ,  άφησε την τελευταία του πνοή  ο Θεόδωρος, σήμερα 26 Δεκεμβρίου 2023.

Η εξόδιος ακολουθία  θα γίνει  την Πέμπτη 28-12-2023 στο χωριό μας Σέρβου, από τον Μητροπολιτικό Ναό «Η Κοίμηση της Θεοτόκου»,  που ήταν και δική του επιθυμία.

.

Ο Θεόδωρος ήταν το τρίτο παιδί του  Νικόλα Βέργου (Μάρκου) και της Ντίνας Παπανικολάου (το γένος Μαραγκού).  Το 1ο παιδί ήταν ο Τάκης, (έφυγε πριν ένα περίπου χρόνο)   που  είχε παντρευτεί την Σταθία Κ. Σχίζα. Μετά  είναι η Ελένη που είχε παντρευτεί τον Τάκη Σχίζα (έφυγε και αυτός πριν κάποια χρόνια). Στη συνέχεια ο Θοδωρής  και μετά ο Γιώργος, που έχει παντρευτεί την Κατερίνα Ι. Σχίζα και η Σοφία που έχει παντρευτεί τον Νένη Κομιχείλη.

 

Παντρεύτηκε την Κανέλλα Ι. Μαραγκού και απέκτησαν 2 αγόρια, τον Νίκο  και το Γιάννη. Ο Νίκος ζει στην Αθήνα,  είναι υψηλόβαθμο στέλεχος  στον ΟΠΑΠ, είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη. Ο Γιάννης ζει στην Καβάλα, έχει  επίσης μία κόρη, και ασχολείται με το εμπόριο παραϊατρικών ειδών.

Ο Θεόδωρος  τελείωσε το δημοτικό σχολείο στο χωριό, πήγε στο γυμνάσιο Δημητσάνας και στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ήρθε στην Αθήνα, όπου διορίστηκε στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ, μηχανοδηγός),  όπου εξάντλησε την ιεραρχία  και συνταξιοδοτήθηκε πριν αρκετά χρόνια.

.ΚΑΝΤΗΛΙ 2

Στην Αθήνα τα πρώτα χρόνια έμεινε στο Ίλιον, όπου έμεναν πολλοί πατριώτες, στη συνέχεια στα Πετράλωνα, όταν παντρεύτηκε,  και από το 1980  στο Μαρούσι.

Εξαιρετικός οικογενειάρχης,  εργατικός, κοινωνικός  με χιούμορ και χαμόγελο,   έχαιρε της εκτίμησης των πατριωτών και όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Τακτικό μέλος του Συλλόγου μας και συχνός επισκέπτης του χωριού, όπου περνούσε τα καλοκαίρια του, μέχρι πριν 3 περίπου χρόνια, που διάφορα νοσήματα τον ταλαιπώρησαν,  και τον ανάγκασαν να  νοσηλευθεί επανειλημμένα σε Νοσοκομεία  των Αθηνών.    

 O Σύνδεσμος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο του Κανέλα, στα παιδιά του Νίκο και Γιάννη, στις εγγόνες του Νέλη και Μαρίνα και στους λοιπούς συγγενείς.


Εικόνες από το χωριό