Τη Δευτέρα 3.8.2009 απεβίωσε σε Νοσοκομείο των Αθηνών ο καλός και αγαπητός συγχωριανός μας Παναγής Δημητρίου Κερμπεσιώτης, σε ηλικία 82 ετών. Η Εξόδιος Ακολουθία με τη συνοδεία και των παιδιών του που ήρθαν από την Αμερική, έγινε την επομένη στο κοιμητήριο του χωριού.

KerbesiotisΟ Παναγής ήταν από τα μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας  του Δημητρίου Κερμπεσιώτη (Τσαγκαράκου), που είχε τρία αγόρια (Παναγή, Θανάση και Γιάννη) και πέντε κορίτσια (Μαρία, Αγγέλω, Γιωργία, Ντίνα και Αθανασία). Ο Παναγής, ο Θανάσης και η Γεωργία έχουν φύγει από τη ζωή.

Ο Παναγής έφυγε τον Αύγουστο του 1955 μετανάστης στην Αυστραλία, μαζί με τον Ηλία Ι. Παναγόπουλο και το Γεώργιο Αθ. Σχίζα. Παντρεύτηκε την Αγγελική Γ. Γεωργακοπούλου από το χωριό, με την οποία άπέκτησε δύο κορίτσια και ένα αγόρι και έκαναν μια πολύ καλή οικογένεια. Στην Αυστραλία έζησε λίγα χρόνια γιατί στη συνέχεια μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου διέμενε ο αδερφός του Θανάσης. Εκεί ασχολήθηκε με οικοδομικές και άλλες εργασίες και πρόκοψε πάρα πολύ. Τα τελευταία χρόνια επέστεψε στην πατρίδα, έφτιαξε (σχεδόν μόνος του, καθότι ήταν δραστήριος, πολυμήχανος και καταπιανόταν με όλα) ένα εξαιρετικό σπίτι στο χωριό (από το κάτω μέρος της Τρανηβρύσης)  και ζούσε με τη σύζυγό του μια όμορφη ζωή. Ήταν μέλος του Συλλόγου μας και αγαπητός στους πατριώτες.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.