Troupis_Giannis_GravarisΤην 11.10.2009 απεβίωσε σε ηλικία  97 ετών ο Γιάννης  Θ. Τρουπής (Γκράβαρης) και  η κηδεία του έγινε την επομένη στο κοιμητήριο του χωριού  Σποπή (Πεντένι) Τριπόλεως, με τη συμμετοχή στο πένθος  πολλών συγγενών και φίλων. Παντρεύτηκε  πριν από 65 χρόνια την Παναγιώτα, κόρη του συγχωριανού μας Αναστασίου Παγκράτη,  που ζούσε μόνιμα στη Σκοπή. Απέκτησε τρία καλά παιδιά, τον Τάσο, καταξιωμένο επιχειρηματία στην Τρίπολη, το Θοδωρή, που ζει και προκόβει στην Αμερική και τη Φανή. Έκανε καλές νυφάδες και γαμπρό, οκτώ εγγόνια επιστήμονες και  πέντε δισέγγονα. 

Ήταν δραστήριος άνθρωπος, έντιμος, κοινωνικός και έχαιρε της εκτίμησης και σεβασμού όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Πολέμησε στην Αλβανία και είχε λάβει μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Ήταν ενεργό μέλος του Συνδέσμου μας και τακτικός αναγνώστης της εφημερίδας μας.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και όλοι να έχουν την ευχή του.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.