Bergos_IΌταν στο ΔΣ σκεφθήκαμε να στήσουμε την ιστοσελίδα εγώ ενδόμυχα ήμουνα επιφυλακτικός για την επιτυχία της και το ομολογώ.
Τώρα πρέπει να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον συμπατριώτη μας
Χ. Δημητρόπουλο για την μεγάλη αυτή προσφορά και να ειπώ ότι μέχρι τώρα επτά είναι τα διαχρονικά έργα στα οποία βοήθησε ο Σύνδεσμός μας να γίνουν:

1) Η κατασκευή του σχολείου
2) Η κατασκευή δρόμου από Σαρά-Σέρβου.
3) Η αποπεράτωση της εκκλησίας Κοίμηση της Θεοτόκου του χωριού μας.
4) Η έκδοση της εφημερίδας μας Αρτοζήνος.
5) Η αγορά της στέγης του Συνδέσμου μας στην Αθήνα .
6) Η αποπεράτωση του πνευματικού κέντρου στο χωριό μας,
7) Και καλύτερο όλων Η Ι Σ Τ Ο Σ Ε Λ Ι Δ Α Μ Α Σ, δια της οποίας θα γίνεται άμεση, έγκυρη, έγκαιρη επικοινωνία και ενημέρωση των απανταχού της Γης πατριωτών. Θα προβάλλεται η ιστορία μας, οι παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, οι αξίες μας, το ήθος, η πρόοδος και οι αξίες των πατριωτών μας προς μίμηση των νεοτέρων. Θα ποιεί συνεχώς και αδιαλείπτως πρόοδο-πολιτισμό.

.
Κ Α Λ Ο Ρ Ι Ζ Ι Κ Η!!
Όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε να γίνεται καλύτερη.

♥♥♥

Σχόλιο ιστοσελίδας servou.gr

Ευχαριστούμε τον αγαπητό πατριώτη και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου μας Ι. Στ. Βέργο για τα καλά του λόγια. Τον πατριώτη Χ. Δημητρόπουλο επανειλημμένα έχουμε ευχαριστήσει όλοι για την εξαιρετική εμφάνιση της ιστοσελίδας από τεχνικής πλευράς και λειτουργίας, με λεπτομερή αναφορά μας στο άρθρο για την ιστοσελίδα μας.

Dimopoulos1Αναφορικά με τα επτά έργα που αναφέρεις μας δίνεις την ευκαιρία, αγαπητέ Γιάννη,  να συμπληρώσουμε κάποια στοιχεία που θεωρούμε χρήσιμα για την ιστορία του Συνδέσμου και του χωριού.

Μπορεί η ιστοσελίδα να είναι ένα εντυπωσιακό έργο, ίσως όμως να μην είναι το καλύτερο. Η κατασκευή του δρόμου "Σαρά-Σέρβου" και του σχολείου στο χωριό έχουν ξεχωριστή και πολύ μεγάλη αξία, γιατί έδωσαν πραγματική ζωή στον τόπο σε δύσκολες εποχές και επί πλέον έδωσαν τις προϋποθέσεις να βγούν οι Σερβαίοι έξω από το στενό περιβάλλον του χωριού, να σπουδάσουν, να προκόψουν και σήμερα να μπορούν να φτιάξουν πολλά, ακόμη και μία ...ιστοσελίδα.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του γιατρού Ι. Δημόπουλου που πρωτοστάτησε και στα 2 αυτά έργα, μαζί με πολλούς άλλους πατριώτες.

 

 

Xeimonas
Ηλίας Χειμώνας
Daras_St
Στάθης Δάρας

Η έκδοση της εφημερίδας "Αρτοζήνος" το 1976 (συμμετείχες και εσύ) έγινε επί προεδρίας Στάθη Δάρα με πολύ κόπο και με την αμέριστη συμπαράσταση του Νίκου Παπαγεωργίου και των αείμνηστων Μαρίας Παναγοπούλου και Θ. Κ. Τρουπή, τους οποίους δεν πρέπει να ξεχνάμε.

 

Η αγορά, τέλος, της στέγης του Συνδέσμου, η (σχεδόν) αποπεράτωση του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού και η ανάρτηση της ιστοσελίδας -καθένα από αυτά έχει τη δική του ξεχωριστή αξία- έγιναν επί προεδρίας Ηλία Χειμώνα.

Καλό είναι να μαθαίνουν και οι νεότεροι για τους πατριώτες, που πρωτοστάτησαν στην δημιουργία σημαντικών έργων στο χωριό και στο Σύνδεσμο. Αποτελούν καλό παράδειγμα προς μίμηση, για όλους τους Σερβαίους.

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.