Αγαπητοί πατριώτες,

Μετά τις τελευταίες εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο γραφείο του Συλλόγου στην Αθήνα, προέκυψε ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Κοινή αφετηρία όλων των μελών του είναι η αγάπη για τον τόπο καταγωγής μας, του Σέρβου, αλλά και η βαθιά πίστη ότι ο Σύνδεσμός μας είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του, μιας και το υπηρετεί εδώ και 89 ολόκληρα χρόνια.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι πρόθεσή μας είναι να αξιοποιήσουμε τα έως τώρα επιτεύγματα του Συλλόγου και να συμβάλουμε για την περαιτέρω ανάπτυξη αξιών, όπως η συλλογικότητα, η συμμετοχή στα δρώμενα, και η παρεμβατική ανάμειξή μας προς όλες τις κατευθύνσεις, με μοναδικό γνώμονα τη μελλοντική ανάδειξη του χωριού μας.

Σημαντικό μέλημα για εμάς είναι να φέρουμε τους πατριώτες πιο κοντά αλλά και να τους παροτρύνουμε, στο μέτρο του εφικτού, να επισκέπτονται το χωριό μας πιο συχνά και ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, που οι μόνιμοι κάτοικοί του το έχουν ανάγκη. Στην προσπάθειά μας αυτή σκοπεύουμε να διοργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσουν πόλο έλξης.

Τέλος, θεωρούμε χρέος μας να εκφράσουμε τη χαρά μας και να ευχαριστήσουμε όλους εσάς για τη μεγάλη προσέλευσή σας στις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου μας, αλλά και την υποδοχή που μας επιφυλάξατε σε όλες τις μεταξύ μας συναντήσεις.

Συνδεσμος Σερβαίων Αρκαδίας


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )