athanasios strikosΤην Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 έφυγε για πάντα από τη ζωή ο αγαπητός πατριώτης Θανάσης Στρίκος. Λίγες μέρες πριν είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο για καρδιολογικά προβλήματα. Όμως κώλυσε covid 19 και τελικά επήλθε το μοιραίο.

Η κηδεία του έχει σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο λόγω covid,  την  Παρασκευή 28-7-23, στο κοιμητήριο του Ηρακλείου, περιοχή της Αττικής όπου διέμενε ο αποθανών. 

Ο Θανάσης ήταν το πρώτο παιδί της εξαμελούς οικογένειας.  Τα άλλα παιδιά είναι η Ντίνα, η Σταμάτα, ο Μπάμπης, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος, όλα εν ζωή, παντρεμένα (του Παναγιώτη έχει πεθάνει η γυναίκα πριν χρόνια).

Με τη σύζυγό του Πώπη  απέκτησαν  ένα γιο, το Γιάννη και μία κόρη  την Παναγιώτα,  που τους χάρισαν  2 εγγόνια. Ο γιός του έχει τη γνωστή βενζίνα που είχε ο πατέρας του,  στην οδό Λένορμαν και η κόρη του εργάζεται στο Υπουργείο Εξωτερικών..

Ο Θανάσης  ήρθε στην Αθήνα  από το χωριό,  όπου  εργάστηκε στην αρχή ως ηλεκτρολόγος σε κάποιες εταιρίες και στη συνέχεια  άνοιξε το πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Λένορμαν, μεγάλη επιχείρηση,  που τη συνεχίζει ο γιός του. Παράλληλα  έφτιαξε και ένα ξενοδοχείο στην Πάτμο.  

 

ΚΑΝΤΗΛΙ 2

Θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους  επιχειρηματίες  του χωριού.

Ήταν μέλος του Συνδέσμου μας και μετείχε στις εκδηλώσεις του. Τα πρώτα χρόνια επισκεπτόταν συχνά το χωριό.

Ήταν  ευγενής, καλόκαρδος, χαμογελαστός και πολύ  εργατικός. Θα τον θυμούνται οι πατριώτες και όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.

 

Ο Σύνδεσμος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του Πώπη, στο γιό του Γιάννη, στην κόρη του Παναγιώτα, στα εγγόνια του και σε όλους τους συγγενείς.


Εικόνες από το χωριό