ΒΕΡΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΗ Κατερίνα Δ. Βέργου πέθανε αιφνίδια σήμερα 18 Αυγούστου 2023,  στο χωριό μας  Σέρβου,  όπου είχε πάει  για διακοπές από 15μέρου. 

Ο θάνατος τη βρήκε  ξαφνικά (από ανακοπή καρδιάς;)  τη νύχτα 17 προς 18 Αυγούστου.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 21 Αυγούστου από τον  Μητροπολιτικό Ναό του χωριού μας,  στις μία το μεσημέρι.

Η Κατερίνα ήταν το 4ο παιδί του Μήτσου Βέργου και της Γεωργίας Ηλ. Σχίζα  (Γιώργος, Μαρία, Γιάννης και Κατερίνα). Γεννήθηκε στο χωριό μας το 1952.

.

Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο του Χωριού  και τα δύο πρώτα χρόνια στο εξατάξιο Γυμνάσιο στη Δημητσάνα. Από την Τρίτη Γυμνασίου συνέχισε στο 1ο εξατάξιο Γυμνάσιο  Θηλέων Ζωγράφου, όπου αποφοίτησε το 1970.

Την ίδια χρονιά εισήχθη στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη νέο-ιδρυθείσα Γεωλογική Σχολή,  όπου αποφοίτησε το 1974. Για λίγο διάστημα εργάστηκε στα έργα του ποταμού Μόρνου,  όπου γινόταν  η Σήραγγα για την τροφοδοσία  της Αθήνας  με νερό.    

  

Από το 1975 διορίστηκε στο ΕΘΙΓΜΕ τότε, ΙΓΜΕ σήμερα (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) στο τμήμα γεωχημείας,   όπου συνταξιοδοτήθηκε το 2010, προϊστάμενη του τμήματος.

.

ΚΑΝΤΗΛΙ

 Ήταν παντρεμένη με τον Χημικό Μηχανικό Σταμάτη Βήχο και απόχτησαν την Έλλη και τη Γεωργία.

Η Έλλη είναι παντρεμένη με το Κωνσταντίνο Μαγουλιώτη και της χάρισαν τη Μυρτώ και τον Αχιλλέα.

Η Γεωργία είναι παντρεμένη με το Γιάννη Γιαννίκο και της χάρισαν τον Παναγιώτη-Σταμάτη και τον Άγγελο.

Όλοι μένουν στην περιοχή Ζωγράφου.

Η Κατερίνα ήταν ένας χαμογελαστός άνθρωπος, γλυκομίλητος, ευγενής με ιδιαίτερη εξυπνάδα και ξεχωριστό χιούμορ. Έχαιρε της εκτίμησης των πατριωτών και όσων είχαν την τύχη να την γνωρίσουν. Εξαιρετική μητέρα και γιαγιά που βοηθούσε τα παιδιά και  τα εγγόνια της  μέχρι την ημέρα του θανάτου της.

Μέλος του Συλλόγου μας με ιδιαίτερη αγάπη για το χωριό μας,  που το επισκεπτόταν τουλάχιστον κάθε καλοκαίρι.  Εκεί, με τον αδερφό της Γιώργο έφτιαξαν καινούρια σύγχρονα σπίτια στη θέση του πατρικού,  πάνω από την κεντρική πλατεία του χωριού.

  Ο Σύνδεσμος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια  στα παιδιά της, στα εγγόνια της, στα αδέρφια της και στους λοιπούς συγγενείς.  

Ας είναι αιωνία η μνήμη της.

  (Η οικογένεια παρακαλεί να μην κατατεθούν στεφάνια. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο ογκολογικό Κέντρο "ΕΛΠΙΔΑ" του Νοσοκομείου Παίδων  "Η Αγία Σοφία").    

    


Εικόνες από το χωριό