Μια μοναδική εμπειρία ήταν η προχθεσινή βραδιά για το πολυπληθές κοινό που παραυρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής για τον εορτασμό των 10 χρόνων του σωματείου μας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισήγηση του προέδρου μας Γιάννη Τσιαούση που αναφέρθηκε σε 10 σημαντικά επιτεύματα - σταθμούς των ΑΝΘΕΩΝ κατά τη δεκαετή διαδρομή τους.
Ακολούθησε η εισήγηση του συντονιστή του Επιστημονικού Συμβουλίου Καθηγητή Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ Β. Γκανιάτσα με θέμα τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του σωματείου και του Δρ. Ανδρ. Μανιάτη σχετικά με τις ψηφιακές δράσεις και την υλοποίηση δύο προγραμμάτων φηφιακού πολιτισμού.
.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το σωματείο μας τίμησε 8 πολίτες και 2 εταιρείες ( συμβολικός αριθμός: 10). Συγκεκριμένα τιμήθηκαν με απονομή πλακέτας οι μαστόροι Π. Γκιώκας, Σ. Καγιούλης και Π. Τσαφαράς, οι πολίτες με σημαντική συνεισφορά στο έργο μας Ηλ. Γιαννικόπουλος, Γ. Κατσιούφης, Κ. Πολωλός, Σ. Μαυρογενίδου και Ανδρ. Πλουμπίδης.
Τους τιμώμενους συμπλήρωσαν εκπρόσωποι των εταιρειών ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ & ATLANTIC SEABULK CARRIERS που υποστηρίζουν τις δράσεις των ΑΝΘΕΩΝ.
.
Το τρίτο μέρος περιελάμβανε συναυλία κλασσικής μουσικής με το κουαρτέτο L' Anima σε έργα Σκαλκώτα, Μαυρογενίδου και άλλων Ελλήνων συνθετών.
Η υπεροχή βραδιά ολοκληρώθηκε με δεξίωση των προσκεκλημέων στο φουαγιέ της αίθουσας "Γ. Μαρίνος" του Μεγάρου Μουσικής.
.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστ. Κούλης και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υποργείου Πολιτισμού κ. Βίλυ Φωτοπούλου.

Επίσης παρέστησαν πρόεδροι κι εκπρόσωποι διαφόρων φορέων της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )