Οι κάτοικοι του χωριού και όσοι πατριώτες πήγαν εκεί για να παρευρεθούν  την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου στον Τόπο τους (Πέμπτη 23-4-2009), γιόρτασαν με ξεχωριστό τρόπο την εορτή των "Γιώργηδων" στο χωριό.
Μαζεύτηκαν όλοι το βράδυ στο μαγαζί του Γιάννη Ρουσιά και τα "κοπάνησαν" για τα καλά.
 Έψησαν αρνί και οι γυναίκες έφτιαξαν πάρα πολλές λιχουδιές. 
Τον πρώτο λόγο είχε η Βούλα του Γιάννη Ρουσιά, για το γιο της Γιώργο. Επίσης  η Ελευθερία Γ. Βέργου για τον άντρα της και η Γεωργία Τρουπή-Γκράβαρη, για την ονομαστική της γιορτή. Μαζεύτηκαν 52 άτομα! και το κέφι με το χορό περίσσεψαν. Μόνο ένα ζευγάρι,  από τον κάτω μαχαλά, δεν χόρεψε.
Πολύ χαιρόμαστε με τέτοιες εκδηλώσεις στο χωριό και ευχόμαστε του χρόνου να μαζευτούν διπλάσιοι.
Χρόνια πολλά σε όλους τους "Γιώργηδες" του χωριού.
Σχετικά με τον εορτασμό του "Αγιωργιού" στο χωριό πριν το 1960 μπορείτε να διαβάσετε σχετικό άρθρο του προέδρου του Συνδέσμου κ. Θ. Γ. Τρουπή που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα (κλικ στην παρακάτω φράση).
 
Χ. Ι. Μαραγκός 
 
 
 

Εικόνες από το χωριό

Audio Player

Πέμπτη
4
Ιουνίου
2026
Ανατ.: 06.00
Δύση: 20.52
Σελήνη
19 ημερών
Μητροφάνους, Μαρίας και Μάρθας αδελφών Λαζάρου
713
Ο Αναστάσιος Β΄ Αρτέμιος ανέρχεται στον θρόνο της Αυτοκρατορίας στη θέση του Φιλιππικού Βαρδάνη.
1823
Μάχες στην Κάνδανο και τον Σέλινο Χανίων, όπου σκοτώνεται ο οπλαρχηγός Γ. Ζερβουδάκης από τα Σφακιά.
1827
Ο Κωνσταντίνος Κανάρης πυρπολεί στο λιμάνι της Αλεξανδρείας την προφυλακίδα του αιγυπτιακού στόλου.
1897
Υπογράφεται μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας οριστική ανακωχή, η οποία σήμανε την λήξη του ατυχούς Ελληνοτουρκικού Πολέμου.
1941
Οι Γερμανοί εκτελούν τους πρώτους Έλληνες πατριώτες στην Αθήνα.

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 80 επισκέπτες και ένα μέλος

Ο Καιρός στο χωριό

Κλικ ΕΔΩ

 

 

diavgeia_s

Κλικ στην πιο κάτω ιστοσελίδα:

https://et.diavgeia.gov.gr/f/gortynia/