(Από το face book του Συνδέσμου Σερβαίων)

Efi LiatsopoulouΔιαχειριστής

Εξέχων συντελεστής
16 ώρ.
 
Πριν ένα χρόνο ξεκινήσαμε να συζητάμε για αυτήν την φωταγώγηση. Ήταν πολλές οι φωνές που έλεγαν πως δεν έχει κανένα νόημα, γιατί θα καταστραφεί αμέσως. Πάμε να αποδείξουμε το αντίθετο και να παραδώσουμε τέλος Αυγούστου τον χώρο με τον ίδιο αριθμό σε λάμπες! Ως Δ.Σ. ευχαριστούμε θερμά τον Boras Dimitris για την συνεισφορά του και εγώ προσωπικά ευχαριστώ τον Ηλίας Τρουπής για την επιμονή του και την υπεροχή του! Πάμε να δημιουργήσουμε όμορφες και φωτεινές αναμνήσεις σε αυτό το σημαντικό σε όλους μας καλωσόρισμα του χωριού!

Μπορεί να είναι εικόνα λυκόφως

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο

(χιμ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )