Κείμενα και φωτογραφίες από το διαδύκτιο

ΑΝΘΗ ΠΕΤΡΑΣ ΙΑΠ 2

 Από χθες το βράδυ βρίσκονται στα Λαγκάδια δυο ομάδες φοιτητών Αρχιτεκτονικής με τους καθηγητές τους (η μία από το ΕΜΠ με επικεφαλής τον Καθηγητή Βασίλη Γκανιάτσα και η άλλη από το Παν/μιο του Τόκιο και συγκεκριμένα από το εργαστήριο του διάσημου αρχιτέκτονα Kengo Kuma προκειμένου να συμμετάσχουν στο διήμερο εργαστήριο της πέτρας που διοργανώνουν τα Άνθη της Πέτρας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Στα Λαγκάδια τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του σωματείου μας Γιάννης Τσιαούσης και το μέλος του ΔΣ Σταύρος Μποζίκας.

Το εργαστήριο ξεκίνησε σήμερα το πρωί με επίδειξη εξόρυξης πέτρας με τον παραδοσιακό τρόπο σε λατομείο από τους μαστόρους Π. Γκιώκα, Στ. Καγιούλη, Ν. Καγιούλη και Π. Τσαφαρά, ενώ τώρα οι εκπαιδευόμενοι ασκούνται στο πελέκημα της πέτρας. Διάχυτη είναι η μεγάλη ικανοποίηση όλων για τη μοναδική εμπειρία που βιώνουν.

.

Χθεσινή δεύτερη μέρα του εργαστηρίου αφιερωμένη στην ξερολιθια.

ΑΝΘΗ ΠΕΤΡΑΣ ΙΑΠ. 1

Ο προαυλιος χώρος του Γραφείου του ΤΣ (πρώην ΚΕΠ) των Λαγκαδιων κοσμείται πλέον από δύο όμορφες κατασκευές, που θα θυμίζουν τη συνεργασία Ελλήνων και Ιαπωνων αρχιτεκτόνων με πυρήνα την παραδοσιακή τέχνη της πέτρας!

Περισσότερες φωτογραφίες στους Συνδέσμους

https://www.facebook.com/photo/?fbid=3668370913427987&set=pcb.3668371020094643

https://www.facebook.com/photo/?fbid=3666780336920378&set=pcb.3666781043586974

 

(ΧΙΜ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.