Αναδημοσίευση από το face  book  της πατριώτισσας Παναγιώτας  Στρίκου-Τομοπούλου

(κόρης του Χαράλαμπου Ι. Στρίκου) 

Panagiota Strikou-Tomopoulou,  27 Ιανουαρίου.

Προσπαθώ εδώ κ καιρό να αποφεύγω τη διάσπαση από το κινητό μου. Οικογενειακά, έχουμε ορίσει νόμο που λέει πως όταν τρώμε, βλέπουμε ταινία ή κάνουμε κάτι παρέα, απαγορεύονται τα κινητά. Ακόμα κ να απαντάμε σε κλήσεις αν δεν είναι επείγουσες.

Απεχθάνομαι να βλέπω ανθρώπους σε εστιατόρια, ταβέρνες, παραλίες, να μην ανταλλάζουν κουβέντα και να είναι όλοι σκυμμένοι σε ηλεκτρονικές συσκευές. Γονείς για καφέ με τα παιδιά στο κινητό ή στο τάμπλετ (στη διαπασών) χωρίς καμία επαφή με το περιβάλλον.

Υποκλίνομαι σε οικογένειες που έχουν μαζί τους τσάντα με μαρκαδόρους, χαρτιά, επιτραπέζια, παζλ , βιβλία, παιχνίδια κ ότι άλλο μπορεί να απασχολήσει ευχάριστα ένα παιδί) ή απλά μ ι λ ά ν ε μεταξύ τους.

Ανακάλυψα φοβερή εφαρμογή:

https://www.forestapp.cc

Φυτεύεις δέντρα και όσο δεν διασπάσαι από το κινητό, τα δέντρα μεγαλώνουν. Αν διακόψεις για να κάνεις χρήση του κινητού, τα δέντρα πεθαίνουν 

Ορίζεις εσύ τον χρόνο που θέλεις να συγκεντρωθείς σε αυτό που κάνεις.

Είναι σουπερ για πιτσιρίκια, έφηβους κ ενήλικες που χωρίς να χρειάζεται πιάνουν κάθε τρεις κ λίγο το κινητό στο χέρι 

 

FORESTAPP.CC

(ΧΙΜ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.