Vassilis 1_138_214 Στις 31 Μαρτίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην Αθήνα, σε μια κατάμεστη αίθουσα,  έλαβε χώρα η παρουσίαση τεσσάρων ποιητικών έργων του εκδοτικού οίκου «Κοινωνία των Δεκάτων». Ανάμεσάprosopeio_xronou_201_168 τους ήταν και το «Προσωπείο του Χρόνου». Συγγραφέας, ο καταξιωμένος συμπατριώτης μας Βασίλης Γ. Μαραγκός, που εισδύει αποφασιστικά και στα μονοπάτια της ποίησης, με ιδιαίτερη δεξιότητα. Την παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη έκανε η φιλόλογος και συγγραφέας κυρία Χρύσα Σπυροπούλου.

Το «Προσωπείο του Χρόνου» είναι μια φιλοσοφική και ποιητική αναζήτηση νοήματος στη διαδρομή του χρόνου και στην ανθρώπινη διάρκεια ανάμεσα σε ένα παρελθόν που γίνεται έρμαιο της μνήμης και της λήθης, σε ένα αινιγματικό παρόν και σε ένα αβέβαιο μέλλον. Η κυρία Σπυροπούλου συνέδεσε το βιβλίο του Βασίλη με σημαντικά έργα της αρχαίας και της νεότερης ποίησης που πραγματεύονται το ίδιο ή παρεμφερές θέμα και επαίνεσε τη γνησιότητα της ποιητικής του γλώσσας. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με σύντομη ομιλία και απαγγελία μερικών ποιημάτων από τον ίδιο  τον Βασίλη, ο οποίος καθήλωσε το ακροατήριο.

 

 

Στην Ενότητα Σερβαίοι Συγγραφείς/Λογοτέχνες => Β. Μαραγκός έχουμε αναρτήσει δύο από τα ποιήματα του Βασίλη, «Το προσωπείο του χρόνου» και «Tο παλιό ρολόι», για μια μικρή μέθεξη με το έργο του.

Σημείωση:
Ο Βασίλης προσέφερε 20 αντίτυπα του βιβλίου του, τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν στον Σύνδεσμο. Το ΔΣ τον ευχαριστεί θερμά.



Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.